Vi gör vad vi kan

http://www.vigorvadvikan.com

VILL DU HJÄLPA FLYKTINGARNA I MEDELHAVET?
Hej!

Tycker du att situationen i Medelhavet känns hopplös?

Det är den inte.

Människor dör i Medelhavet, men människor överlever också. Tusentals, varje dag. De kommer till Europa omskakade, trötta, rädda och blöta. De kommer utan någonting med sig, till platser där ingenting finns, och därför behöver de din hjälp.

Det här kan du göra:

Skänk förnödenheter
Vad kan du avvara? Människorna på flykt behöver bland annat skor, hygienartiklar, blöjor, barnkläder och sovsäckar. OBS! Det som skickas behöver vara i gott skick, samt rent och torrt för att inte riskera att mögla under transporten.

Här hittar du information om var och när du kan skänka till insamlingen.

2. Skänk pengar

Alla pengar vi samlar in kommer att gå till transporten och till att köpa sånt som bättre skaffas på plats, till exempel mat, vatten och välling. Allra enklast är att swisha det du vill bidra med till 0702 09 33 03 (insamlingsansvarig: Ulrika Schreil).

Det går också bra att sätta in direkt på bankkonto i SEB: 5694 05 824 28.

3. Involvera jobbet

Jobbar du nånstans som har lämpliga varor att bidra med?

På önskelistan över saker som behövs finns sovsäckar, liggunderlag, underkläder, hygienartiklar, skor och fleecekläder (hösten är på väg). Kanske kan just din arbetsplats bistå med hjälp?

Maila oss på vigorvadvikan@gmail.com om du har förslag!

4. Sprid länken!

Kanske har du klasskompisar, vänner, arbetskamrater eller släktingar som också vill ge? Dela gärna det här inlägget och/eller sprid den här länken:

www.vigorvadvikan.com

Vart går hjälpen?

Just nu finns ca 13 000 flyktingar på den grekiska ön Lesbos, och fler anländer varje dag. Den 17 september går vårt första lass – då reser några av oss dit för att hjälpa till, människa till människa, och distribuera de förnödenheter du och andra har bidragit med.

Varför ska du hjälpa genom oss?

De stora hjälporganisationerna har inte hunnit bygga upp organisationer på plats än, så det är upp till lokalbefolkningen och ett fåtal volontärer att se till att de som kommer i land får hjälp och klarar sig. Vi har ingen stor organisation utan jobbar snabbt och effektivt och helt ideellt.

Vilka är vi?

Vi är några politiskt obundna medmänniskor som har tröttnat på att sitta maktlösa och bara titta på. Vi har bestämt oss för att göra skillnad. Och vi behöver dig!

Hur vet du att du kan lita på oss?

Vi fattar tvivlet, men vi lovar att vi gör det här helt ideellt för att vi av själ och hjärta bara inte står ut med att inte göra någonting.

Allra helst vill vi ha alla bidrag så fort som möjligt. Första lasset går i mitten av september. Beroende på hur mycket vi får in kommer det transporteras i container, som bagage på flyg eller med lastbil.

Om du har frågor så kan du maila på vigorvadvikan@gmail.com

Vi samarbetar med den här organisationen, som drivs av bofasta på Lesbos som hjälper så många flyktingar de kan:

https://www.facebook.com/HelpForRefugeesInMolyvos

PlayPlay

Kommentera

%d bloggare gillar detta: